E-mailmarketing voor je bedrijf: hoe vermijd je juridische valkuilen?

Als collega-ondernemer besef ik hoe belangrijk het is om een mailinglijst op te bouwen voor digitale marketingdoeleinden. Natuurlijk blijven je social media accounts van belang, maar social media platforms komen en gaan, kunnen last hebben van bugs, zijn vaak onderhevig aan veranderingen, ook in hun algoritmes, terwijl in je mailinglijst je echte waarde zit. E-mailmarketing kan een krachtig middel zijn om je bedrijf te promoten, je naamsbekendheid op te bouwen en in contact te komen met potentiële klanten.

Ik weet het, zodra bedrijfseigenaren de woorden "gegevensbescherming" of "privacy" horen, krijgen ze het wat benauwd en worden ze een beetje nerveus ... Hoe vaak heb ik niet opmerkingen gehoord als: "Moet ik echt aan deze regels voldoen?"; "Ik ben maar een kleine ondernemer, ik heb al zoveel op mijn bord ...". "Mijn collega's lijken zich er ook niet druk om te maken, dus waarom zou ik?"; "Ik werk in een B2B-context, dus die regels zijn vast niet op mij van toepassing ...".

Als ondernemer (B2C of B2B) is het cruciaal om de wettelijke vereisten van e-mailmarketing en het opbouwen van mailinglijsten te begrijpen om juridische problemen te voorkomen en de reputatie van je bedrijf te beschermen.

Wil je een duidelijk overzicht of misschien jouw geheugen opfrissen over de wettelijke regels inzake e-mailmarketing? Download mijn e-mailmarketing cheat sheet voor tips en best practices.